Μπουφέ ή Καθιστό Menu;

Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία επιλογής φαγητών για τη δεξίωση σας, τα παρακάτω θα σας φανούν χρήσιμα…

Μπουφέ ή Καθιστό Menu;

 

 Ο μπουφές έχει περισσότερα πλεονεκτήματα έναντι του φαγητού που σερβίρεται. Δίνετε στους καλεσμένους σας την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά είδη. Έτσι καλύπτετε όλα τα γούστα, αλλά και επιτρέπετε ειδικές διατροφές και δίαιτες. Οι καλεσμένοι σας μπορούν να περάσουν από το μπουφέ όσες φορές χρειαστεί και να διαλέξουν ό,τι θέλουν, σε όση ποσότητα θέλουν. Βασικό είναι τα φαγητά στο μπουφέ να ανανεώνονται συνεχώς και να διατηρούνται ζεστά. Καλό είναι να υπάρχει προσωπικό πίσω από κάθε φαγητό, ώστε να σερβίρει και να εξηγεί στους καλεσμένους σας τι ακριβώς φαγητό έχουν μπροστά τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προσωπικό πίσω από τα φαγητά, κρίνεται απαραίτητο να υπάρχουν επεξηγηματικά καρτελάκια δίπλα στο κάθε είδος.

Αν προτιμήσετε καθιστό menu περιορίζετε τους καλεσμένους σας αρκετά. Λάβετε όμως υπ όψιν σας, αν τελικά καταλήξετε σ αυτό, ότι το σερβιριστό για να γίνει σωστά, πρέπει να δίνει την δυνατότητα επιλογής και σε χορτοφάγους.

Φροντίστε να διαλέξετε γεύσεις που να είναι αντικειμενικά αποδεκτές και μην εστιάζετε στα δικά σας προσωπικά γούστα.

Η δοκιμή των φαγητών είναι πολύ σημαντική και θα σας βοηθήσει να εμπιστευτείτε την κουζίνα του χώρου δεξίωσης που επιλέγετε.