Η μουσική εκτός από το φαγητό, το ποτό και την διακόσμηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της δεξίωσης σας. Είναι εκείνη που θα κάνει τους καλεσμένους να διασκεδάσουν και να τους γεμίσει με όμορφα συναισθήματα. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, ώστε να καλύψει το γούστο όλων των καλεσμένων. Εάν ετοιμάσετε ένα πρόγραμμα με όσο το δυνατό περισσότερα είδη και στυλ μουσικής τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνουν οι καλεσμένοι σας ευχαριστημένοι. Έχει μεγάλη σημασία η χρονική ακολουθία των τραγουδιών, δηλαδή το πότε πρέπει να παιχτεί το κάθε είδος μουσικής.

  • Η μουσική που θα ακούγεται κατά την προσέλευση των καλεσμένων θα πρέπει να είναι απαλή, προτιμότερο ορχηστρική σε lounge ρυθμούς , διότι είναι η στιγμή που οι καλεσμένοι σας εισέρχονται στην αίθουσα, ανταλλάσουν ευχές, συζητούν με τους γνωστούς τους και κάνουν νέες γνωριμίες.
  • Μετά την προσέλευση του ζευγαριού ή εάν πρόκειται για βάπτιση μετά είσοδο των γονέων μαζί με το παιδί είναι η στιγμή που συνήθως σερβίρεται το φαγητό. Η μουσική θα πρέπει να δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και διάθεση για κουβέντα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέξετε μερικά απαλά τραγούδια, ίσως γνωστές επιτυχίες, τα οποία θα κάνουν τους καλεσμένους σας να νιώσουν άνετα και οικεία.
  • Μετά το φαγητό και το ποτό ακολουθεί το γλέντι. Το πιο σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να επιλέξετε τραγούδια μέσα από μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τραγούδια  νησιώτικα, καλαματιανά, ηπειρώτικα, κρητικά κ.ά. τα οποία να γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι, ώστε να ανέβουν στην πίστα να χορέψουν. Επίσης μπορείτε να συμπεριλάβετε ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια,  χασαποσέρβικα και χασάπικα. Οι νεότερες ηλικίες θα κουνηθούν στους ρυθμούς της Disco, Pop, Rock n’ Roll, Dance μουσικής.
  • Για το κλείσιμο της βραδιάς μια καλή πρόταση είναι μια ποικιλία jazz και blues κομματιών.